Oktober - December

NJUT AV HÖSTSKÖRDEN

Nu är det gott att komma in i värmen och samlas kring mustiga grytor och soppor som är lagade av höstens smakrika råvaror. Hösten är generös och skogen är vårt skafferi som är fullt med svamp och bär.

Det är dags att byta ut sommarens sallader mot ugnsrostade rotfrukter. Satsa på långkok och gör en härlig äppelpaj med vaniljsås till efterrätt.

Säsongens svenskodlade grönsaker och rotfrukter som är smarta ur ett klimatperspektiv är: blomkål, broccoli, brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot, lök, morötter, palsternacka, persiljerot, potatis, purjolök, rotselleri, rödbetor, rödkål, salladskål, savoykål, vitkål, stjälkselleri och äpplen förstås. Från frilandsodlingar i södra Europa kommer det aubergine, blomkål, broccoli, paprika och spenat. Därifrån kan vi också välja apelsin, citron och kiwi.

Recept

Våra bästa recept