Mat som passar att frysa

Här tipsar vi om mat som passar perfekt att laga flera portioner av och frysa in. Jättebra att packa i lunchlådor eller värma en stressig vardagkväll.

Förpacka maten väl i tättslutande påsar och skriv gärna på en bit frystejp vad som gömmer sig i påsen.

Det kan vara lite klurigt att ösa upp en soppa eller en köttgryta i en plastpåse. Det blir enklare om man gör så här: Fodra en plastskål eller frysform med en fryspåse. Häll i grytan och förslut påsen. Ställ in formen i frysen, när grytan är genomfrusen tar man påsen ur formen.

Frysta desserter

Många kakor och desserter passar bra att ha på lager i frysen. Gör i ordning dem någon vecka före festen, så är det bara att ta fram dem ur frysen sedan. Nötmarängerna med chokladsmörkräm till exempel, de är jättegoda till kaffet efter maten och de tinar på ett litet kick.

Recept

Våra bästa recept