Cheesecake

Cheesecake

60+ min Efterrätt
Cheesecake - en riktig amerikansk klassiker! Passar till vilken festlighet som helst och omtyckt av alla. Den här cheesecaken görs på bl.a. krämig färskost, digestivekex och gräddfil.  Toppas med rårörda hallon eller andra bär i säsong.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Krossa eller mixa kexen fint.
  • Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
  • Vispa ihop färskost, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  • Grädda 20–25 min. Låt kakan svalna ca 10 min.
  • Rör ihop gräddfil, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare 10–15 min. Låt kakan kallna.
  • Rör ihop hallon och socker och servera till cheesecaken.
Klart!
Energi:

340 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Digestivekex
15
75 g
Arla® Färskost Naturell
400 g
Ägg
2
Strösocker
½ dl
3 dl
Florsocker
½ dl
Vaniljsocker
1 msk
Till servering
Hallon
125 g
Florsocker
2 msk