Svampsås

Svampsås

15 min
Gräddig och försvinnande god, precis som en svampsås ska vara.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svampsas/

Gör så här

  • Rensa och dela svampen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull ca 5 min.
  • Häll på vin, syrad grädde och fond, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Serveringsförslag:

Servera t ex till älgköttbullar.

Älgköttbullar
1 tim
Älgköttbullar
(48)
Klart!
Energi:

960 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 85 g

Ingredienser

Blandad färsk svamp, t ex kantareller och karljohan
200 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Torrt vitt vin
1½ dl
3 dl
Kalvfond
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm