Stekt aubergine med myntayoghurt

Stekt aubergine med myntayoghurt

30 min Buffé Förrätt
I Mellanöstern är aubergine vad potatis är för oss nordbor. Jättegott i grytor, gratänger, röror – eller stekt tillsammans med en yoghurtsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekt-aubergine-med-myntayoghurt/

Gör så här

  • Skiva auberginen och strö över salt. Låt dra ca 20 min. Torka av auberginen och dela skivorna i halvor.
  • Stek dem i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  • Skiva tomaterna och halvera dem.
  • Varva auberginer och tomater på ett fat. Garnera med mynta.
  • Blanda ingredienserna till myntayoghurten och servera till.
  • Gott som mezerätt, på en buffé eller till grillade lammkotletter.
Klart!

Ingredienser

Aubergine
600 g
Salt
1 tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Tomater
2
Färsk mynta
Myntayoghurt:
3 dl
Hackad färsk mynta
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm