Sparrissoppa med avokado

Sparrissoppa med avokado

25 min Buffé
Hittar du inte färsk sparris, ta den frysta. Att servera sparrissoppa i glas är perfekt till mingelfesten!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sparrissoppa-med-avokado/

Gör så här

  • Skär bort det nedersta på sparrisen, dela den i bitar.
  • Koka upp vatten, vin och buljongtärningar. Koka sparrisen 4 – 5 min. Mixa den slät med lite av buljongen.
  • Blanda med resten av buljongen och grädden. Hit kan du förbereda.
  • Dela avokadon, ta ur fruktköttet, mixa och rör ner i soppan. Låt koka upp. Sedan skall soppan inte kokas eller varmhållas längre, då kan den bli besk. Smaksätt med tabasco och ev salt.
  • Häll upp i glas. Servera varm, ljummen eller kall. Garnera gärna med hel kokt sparris.
Klart!
Energi:

145 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Färsk grön sparris
300 g
Vatten
6 dl
Torrt vitt vin
1 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl
Avokados
2
Grön tabasco
2 krm