Sparrissallad

Sparrissallad

20 min Buffé
Sparrissallad med grön och vit sparris som kompletteras av mild ost. De krispiga ärtskotten blandas ned i salladen strax före servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sparrissallad/

Gör så här

  • Skala den vita sparrisen försiktigt, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta delen.
  • Lägg ner den vita sparrisen och låt den koka på svag värme ca 10 min.
  • Lägg ner den gröna sparrisen och koka ytterligare 3-5 min tills stjälkarna är knappt mjuka.
  • Ta upp sparrisen, spola av den i kallt vatten och låt den rinna av.
  • Skär osten i små tärningar. Hit kan man förbereda.
  • Varva vit och grön sparris med ost och ärtskott på ett uppläggningsfat.
  • Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.
Klart!
Energi:

125 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Färsk vit sparris
500 g
Färsk grön sparris
500 g
Salt
2 tsk
2 tsk
150 g
Ärtskott eller solrosskott
1 knippe
Dressing:
3 msk
Flingsalt
1½ tsk
Svartpeppar
1½ krm
Vitvinsvinäger
3 krm