Sockerkringlor
Betyg  (103 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Sockerkringlor

Både jäst och hjorthornssalt i degen gör att de här sockerkringlorna får en speciell konsistens.

Receptet gäller för 20 st

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 6 12 dl vetemjöl
  • 12 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ev 1 krm hjorthornssalt
  • 1 litet ägg
  • 25 g jäst
  • 2 dl Arla® mjölk

Pensling och garnering:

  • 12 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 25 g Arla® Svenskt Smör

Gör så här:

Skär smöret i tunna skivor och lägg i en degbunke. Tillsätt 6 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt, hjorthornssalt, ägg och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en smal längd, ca 30 cm lång. Forma längderna till kringlor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Vid servering, blanda socker och vaniljsocker på en tallrik. Smält smöret. Pensla kringlorna med smör och doppa dem i sockerblandningen.

Källa: