Smördegsinbakad sparris

Smördegsinbakad sparris

Buffé
Portionsinbakad sparris med krämig kronärtskocksröra, passar perfekt till drinken eller på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smordegsinbakad-sparris/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Mixa kronärtskockshjärtan slät med färskosten. Bred ut krämen på smördegen. Skär 12 remsor av smördegen, ca 2 cm breda.
  • Bryt av nedersta delen på sparrisen. Rulla in varje sparris i en smördegsremsa, lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!
Energi:

160 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Färsk grön sparris
12
Marinerade kronärtskockshjärtan
75 g
150 g
Kyld rektangulär smördeg, ca 250 g
1 pkt
Ägg
1
Sesamfrön
2 msk