Kryddsmör provencale

Kryddsmör provencale

45 min
Annorlunda kryddsmör med smak av hackade färska örter och toppat med purjolök som rostats och krossats till pulver. Kul och gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smor-provencale/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skölj och dela purjolöken i blad.
  • Rosta bladen hela i ugn tills de är helt förkolnade, ca 20 min. Ta ut och krossa dem till ett grovt pulver av aska.
  • Vispa samman alla ingredienser utom purjolöken med smöret. Forma till en lång rulle och skär i bitar.
  • Toppa med purjolöksaska.
Klart!
Energi:

160 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 17 g
Video
Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.

Ingredienser

Purjolök
½
250 g
Tomatpuré
3 msk
Finhackade färska örter, t ex dragon, timjan och persilja
3 msk
Hackade vitlöksklyftor
2
Citron
pressad saft av ½
Grovkrossad rosépeppar
½ msk
Mald svartpeppar
½ msk