Skurna franska pepparkakor
Betyg  (36 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Skurna franska pepparkakor

Den här pepparkaksdegen behöver du inte kavla. Skär den i tunna skivor med en vass kniv och lägg på plåten.

Receptet gäller för 40 st

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 12 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 12 tsk malen malda kryddnejlikor
  • 12 tsk bikarbonat
  • ca 3 dl vetemjöl
  • 100 g skållad, flagad mandel

Gör så här:

Vispa smör, socker och sirap tills det blir ljust och poröst. Använd gärna elvispens vispar. Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Vispa på låg hastighet tills det blir en smulig deg. Tryck ihop smulorna med handen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk. Gör en rulle av degen, tjock som ett kvastskaft. Platta till rullen så att den blir fyrkantig. Vira in rullen i plastfolie och lägg den i kylen över natten. Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i tunna skivor med en riktigt vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna kallna på plåten.

Källa: