Skurna franska pepparkakor

Skurna franska pepparkakor

45 min Mellanmål Efterrätt
Den här pepparkaksdegen behöver du inte kavla. Skär den i tunna skivor med en vass kniv och lägg på plåten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skurna-franska-pepparkakor/

Gör så här

  • Vispa smör, socker och sirap tills det blir ljust och poröst. Använd gärna elvisp.
  • Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Vispa på låg hastighet tills det blir en smulig deg.
  • Tryck ihop smulorna med handen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk.
  • Gör en rulle av degen, tjock som ett kvastskaft, ca 4 cm i diameter. Platta till rullen så att den blir fyrkantig.
  • Vira in rullen i plastfolie och lägg den i kylen över natten.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skär rullen i tunna skivor med en riktigt vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna kallna på plåten.
Klart!

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Ljus sirap
½ dl
Malen ingefära
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen malen kryddnejlika
½ tsk
Bikarbonat
½ tsk
Vetemjöl
ca 3 dl
Hackad mandel
100 g