Skördesallad med gräddig dressing

Skördesallad med gräddig dressing

Morot och sparris kokas mjuka och marineras i olja och citron och blandas med krispig sallad. Grönsakerna toppas med en dressing med både krämighet och syra. God som förrätt eller tillbehör till stekt eller grillat. Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Skördesallad med gräddig dressing

Morot och sparris kokas mjuka och marineras i olja och citron och blandas med krispig sallad. Grönsakerna toppas med en dressing med både krämighet och syra. God som förrätt eller tillbehör till stekt eller grillat. Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 200 g färsk grön sparris
  • 4 morötter
  • ¼ rödlök
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 60 g blandad grönsallad
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl plockad färsk dragon

Gräddig citrondressing:

  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • rivet skal och saft av 1 citron,ca 3 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Börja med dressingen, blanda alla ingredienser till dressingen och ställ i kyl. Hyvla hälften av sparrisarna tunt med potatisskalare, lägg i isvatten. Koka resten av sparrisen i saltat vatten, ca ½ min. Spola dem kalla i vatten. Skala morötterna och koka dem mjuka i saltat vatten. Skär sparris, morötter och rädisor i grova bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda grönsakerna med olja och pressad citron. Fördela salladen på ett fat, toppa med grönsakerna, hyvlad sparris, rädisor och dragon. Ringla över dressingen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 14 g
Skriv ut