Skånsk äggakaka

Skånsk äggakaka

30 min Huvudrätt
Servera gärna denna skånska landskapsrätt med knaperstekt fläsk och rårörda lingon. En sallad med morot eller vitkål gör måltiden komplett.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skansk-aggakaka/

Gör så här

  • Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa till en jämn smet.
  • Fräs smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Sänk värmen och grädda på medelvärme tills smeten har stelnat. Rör försiktigt i smeten några gånger.
  • Stjälp upp och vänd kakan på en tallrik eller ett lock. Låt den glida ner i stekpannan igen och grädda ett par minuter på andra sidan tills den fått färg.
Klart!
Energi:

220 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 11 g

Ingredienser

4 dl
Vetemjöl
1 dl
Salt
½ tsk
Ägg
5
1 msk