Skaldjursplateau med två såser

Skaldjursplateau med två såser

30 min Huvudrätt
Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skaldjursplateau-med-tva-saser/

Gör så här

  • Rör ihop crème fraiche, fänkålsfrön, dill, gräslök och salt. Häll upp i en skål.
  • Häll upp crème fraiche saffran&tomat i en annan skål.
  • Skär citronen i klyftor. Dela humrarna alternativt krabborna.
  • Lägg is på ett stort fat. Lägg på alla skaldjur och citronklyftor.
Klart!

Ingredienser

Humrar eller
2
Krabbor
2
Kräftor
8
Ostron
4
Räkor med skal
600 g
Kokta musslor i skal
¾ kg
Citron
1
Fänkålsås:
2 dl
Stötta hela fänkålsfrön
1 tsk
Hackad färsk dill
2 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
2 krm