Sesampanerad lax med zucchinipasta, grön currysås och cashewnötter
  • Arla
  • Recept & mat
  • Sesampanerad lax med zucchinipasta, grön currysås och cashewnötter

Sesampanerad lax med zucchinipasta, grön currysås och cashewnötter

45 min Huvudrätt
Frön är ett jättebra alternativ till panering om du vill undvika gluten, dessutom ger det mycket smak. För att få riktigt tunnskuren zucchinipasta kan du använda osthyveln!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sesampanerad-lax-med-zucchinipasta-gron-currysas-och-cashewnotter/

Gör så här

  • Skär laxen i 4 bitar och marinera dem i sojan 2-3 min.
  • Vänd laxbitarna i sesamfrön och stek dem runtom på låg värme i smör i en stekpanna, ca 6 min.
  • Mixa currypasta och babyspenat. Koka upp tillsammans med grädde i en kastrull. Smaka av med salt. Mixa ev ytterligare med stavmixer.
  • Tina bönorna. Skär zucchinin i 2 cm breda och riktigt tunna skivor på längden.
  • Koka upp 1 liter vatten med ½ tsk salt. Lägg ner zucchinin och låt koka på svag värme ca 2 min. Häll av i ett durkslag.
  • Vänd ner zucchini och bönor i såsen.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera laxen med sås, glasnudlar och babyspenat. Strö över cashewnötter.
Klart!
Energi:

685 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Tamarisoja
2 msk
Sesamfrön, gärna vita och svarta
1 dl
1 msk
Grön currysås:
Grön currypasta
2 tsk
Babyspenat
40 g
2 dl
Salt
2 krm
Frysta sojabönor
100 g
Zucchini, ca 350 g
1
Glasnudlar
50 g
Babyspenat
40 g
Cashewnötter
1 dl