Salviafisk i citronsås

Salviafisk i citronsås

Huvudrätt
Ett enkelt och underbart gott recept på fisk i mild och frisk sås. Variera fisken till vardag eller fest.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/salviafisk-i-citronsas/

Gör så här

  • Tina fisken. Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och koka potatisen.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över kryddorna.
  • Blanda grädde, citronskal och saft och häll i formen. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Pressa potatisen. Skär tomaterna i klyftor. Servera fisken med pressad potatis och tomater.
Klart!
Energi:

480 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Fryst torskfilé
600 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Hackad färsk persilja
2 msk
Hackad färsk salvia
1 msk
2 dl
Citron
finrivet skal och saft av ½
Potatis
1 kg
Tomater
4