Sallad med savoykål

Sallad med savoykål

30 min Buffé Förrätt
Sallad med savoykål, torkade aprikoser och valnötter som passar perfekt med den krämiga osten. Bjud salladen som förrätt eller med ett gott bröd till lunch.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sallad-med-savoykal/

Gör så här

  • Rosta nötterna i en torr varm stekpanna tills de börjar få färg. Hacka aprikoserna grovt.
  • Dela kålbladen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 1 min och kyl ner så att de behåller sin gröna färg. Låt rinna av väl på en handduk.
  • Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Häll det över kålen och vänd runt.
  • Lägg upp på ett stort fat och strö över valnötter och aprikoser.
  • Dela osten i bitar och toppa salladen med den.
Klart!
Energi:

255 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Savoykål
400 g
Valnötter
2 dl
Torkade aprikoser
1½ dl
Vit balsamvinäger
2 tsk
Olivolja
2 msk
Salt
Nymald svartpeppar
150 g