Sallad med pilgrimsmusslor
Betyg  (12 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Sallad med pilgrimsmusslor

En matig och god sallad med musslor. Den krämiga dressingen med smak av både syra och sötma gör den här salladen extra festlig.

Antal portioner

Ingredienser

  • 300 g frysta pilgrimsmusslor
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 12 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 12 körsbärstomater
  • 2 avokado
  • 100 g blandad grönsallad t ex rucola och ärtskott

Dressing:

  • 12 dl Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk pressad citronskal
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Tina musslorna och torka av dem. Stek musslorna runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Strö över salt och peppar. Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i skivor. Varva pilgrimsmusslor, lök, tomater, avokado och sallad i en skål. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ringla lite över salladen. Servera med bröd och resten av dressingen i en skål bredvid.

Källa: