Sallad med pilgrimsmusslor

Sallad med pilgrimsmusslor

En matig och god sallad med musslor. Den krämiga dressingen med smak av både syra och sötma gör den här salladen extra festlig.
Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (13 st)

Mitt betyg:

Sallad med pilgrimsmusslor

En matig och god sallad med musslor. Den krämiga dressingen med smak av både syra och sötma gör den här salladen extra festlig.

Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

  • 300 g frysta pilgrimsmusslor
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 12 körsbärstomater
  • 2 avokado
  • 100 g blandad grönsallad t ex rucola och ärtskott

Dressing:

Gör så här:

Tina musslorna och torka av dem. Stek musslorna i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Strö över salt och peppar. Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i skivor. Varva pilgrimsmusslor, lök, tomater, avokado och sallad i en skål. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ringla lite över salladen. Servera med bröd och resten av dressingen i en skål bredvid.

Källa:

Rekommenderade produkter