Sallad med lax, sockerärter och matvete

Sallad med lax, sockerärter och matvete

30 min Huvudrätt
Dill är en underbar ört som förhöjer denna sallad!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sallad-med-lax-sockerarter-och-matvete/

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda matvetet med 1 dl dill och citron.
  • Rensa och dela laxen i bitar.
  • Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Häll av och spola hastigt i kallt vatten.
  • Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Strimla salladslöken. Dela, kärna ur och skär päronen i skivor.
  • Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat och fördela matvete, fänkål, salladslök och lax.
  • Toppa salladen med sockerärter och päronskivor. Ringla ev över lite olivolja.
  • Blanda crème fraiche med resten av dillen, peppar, salt och vinäger och servera till salladen.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Varmrökt lax
400 g
Matvete
2 dl
Finhackad färsk dill
1½ dl
Citron
pressad saft av 1
Sockerärter
100 g
Fänkål
175 g
Salladslök, 4 st
80 g
Päron
2
Blandad grönsallad
65 g
Olivolja
2 dl
Svartpeppar
2 krm
Salt
½ tsk
Vit balsamvinäger
1 tsk