Sallad med ceviche och koriandersås

Sallad med ceviche och koriandersås

Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.
Betyg (3 st)

Mitt betyg:

Sallad med ceviche och koriandersås

Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 400 g laxfilé fryst i minst 2 dygn
  • 250 g fryst mango
  • saft av 3 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 dl quinoa
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 200 g fänkål
  • 65 g blandad grönsallad

Sås:

Gör så här:

Tina lax och mango. Skär laxen i strimlor. Blanda limesaft, salt och sambal oelek i en skål. Lägg i laxen och rör om. Låt stå kallt 2 tim. Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen och låt den kallna. Rör ihop såsen. Strimla fänkålen och blanda med mango och sallad. Fördela laxen på salladen. Servera med såsen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 58 g
Skriv ut