Saffranskaka

Saffranskaka

60+ min Efterrätt
Saffranskaka - en utsökt blandning mellan småländsk ostkaka och mazarinkaka. Två goda ting som blir ännu godare tillsammans! Den här mjuka saffranskakan med mandelmassa passar särskilt bra vid fikabordet runt advent och jul. Servera gärna med bär, pistagenötter och vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranskaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnsform 20x20 cm med bakplåtspapper.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner cottage cheese, mjölk och grädde.
  • Grovriv mandelmassa och rör ner i smeten tillsammans med mjöl, saffran och mandel.
  • Häll smeten i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen ca 50-55 min. Låt kallna.
  • Servera den svala saffranskakan med bär, vispad grädde och pistagenötter.
Till servering:
  • Servera med bär, vispad grädde och pistagenötter.
Klart!

Du kan välja att göra denna i en större form men då blir kakan inte lika hög.

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
1 dl
500 g
2 dl
2 dl
Mandelmassa
200 g
Vetemjöl
1 dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Mandel, skållad och hackad
1 dl
Till servering:
Bär, t ex björnbär eller hallon
Hackade pistagenötter
1 dl