Rotfruktsfrittata med fetaost

Rotfruktsfrittata med fetaost

45 min Huvudrätt
Rotfruktsfrittata är gott att bjuda på till lunch tillsammans med vår fräscha och goda yoghurtsås med äpple. Servera med bacon och lite persilja på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rotfruktsfrittata-med-fetaost/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg ut baconet i en långpanna. Stek det högt upp i ugnen ca 6 min. Ta upp baconskivorna.
  • Skala och grovriv rotfrukterna. Skala och grovhacka löken. Blanda allt med ägg, salt, peppar och hälften av persiljan.
  • Smörj långpannan med smör-&rapsolja och bred ut blandningen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Smula över osten och lägg på baconet när det återstår några minuter. Ta ut frittatan och strö över resten av persiljan
  • Grovriv äpplena och rör ihop med matyoghurt och gräslök. Smaka av med salt. Servera frittatan med äppelyoghurten.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Frittata:
Bacon
140 g
Grovrivna blandade rotfrukter
750 g
Ägg
6
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk persilja
2 dl
150 g
Äppelyoghurt:
Äpplen
2
2 dl
Salt
1 krm
Hackad färsk gräslök
½ dl