Rostade rödbetor med valnötskrisp

Rostade rödbetor med valnötskrisp

60+ min
Ljuvlig sötma från rödbetor och karamelliserade valnötter tillsammans med kryddig grönkålsröra, känns som en ny julklassiker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostade-rodbetor-med-valnotskrisp/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Krama ur grönkålen till grönkåls- och pepparrotskrämen och rör ihop ingredienserna. Förvara i kyl.
  • Skala och dela rödbetorna, lägg dem i en ugnssäker form. Vänd runt rödbetorna med kummin och apelsinskal och saft av apelsin. Klicka på 2 msk smör. Salta och peppra.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 1 tim tills de har fått fin färg. Rör om ett par gånger.
  • Finhacka och rosta valnötterna i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt honung och rör om ½ min.
  • Häll upp på bakplåtspapper och smula över lite extra flingsalt. Låt kallna.
  • Hacka nötterna grovt och strö över rödbetorna. Servera med krämen.
Klart!
Energi:

420 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Rödbetor
700 g
Hel kummin
1 tsk
Apelsin
rivet skal och saft av 1
3 msk
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Valnötter
1 dl
Flytande honung
1 msk
Grönkåls- och pepparrotskräm:
Fryst grönkål, tinad
250 g
Riven färsk pepparrot
2 msk
2 dl
Majonnäs
2 msk
Salt
1 tsk