Rostad potatis med solrosfrön

Rostad potatis med solrosfrön

40 min
Små delikatesspotatisar rostas tillsammans med rosmarin. Solrosfrön får vara med mot slutet. Perfekt tillbehör till lammstek.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-solrospotatis/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta och skiva potatisen tunt. Plocka rosmarinkvistarna.
  • Lägg potatis och rosmarin i en ugnssäker form. Tillsätt smör-&rapsolja, salt och peppar.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Strö över solroskärnorna och tillaga ytterligare ca 10 min.
Serveringsförslag:

Gott tillbehör till lammstek.

Lammstek med ben
60+ min
Lammstek med ben
(144)
Klart!
Energi:

240 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Delikatesspotatis
1½ kg
Färsk rosmarin
2 krukor
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
4 msk
Flingsalt
½ msk
Svartpeppar
2 krm
Solroskärnor
1 dl