Rostad pepparkaka med ädelost och päron

Rostad pepparkaka med ädelost och päron

20 min Efterrätt
Mjuk pepparkaka som rostas och serveras med ljuvligt, karamelliserat päron. På toppen syltad ingefära och salt ädelost med smak av calvados.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-pepparkaka-med-adelost-och-paron/

Gör så här

  • Dela, kärna ur och skär päronen i skivor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de får fin färg.
  • Strö över sockret och låt det smälta och bli lite gyllenbrunt. Häll på citronsaften och låt det bli varmt. Ta stekpannan från värmen och strö över ingefära.
  • Rosta pepparkaksskivorna i en torr, varm stekpanna eller grillpanna tills de får lite färg.
  • Lägg päron och rostad pepparkaka på assietter. Smula över osten.
Klart!

Ingredienser

Päron
2
2 msk
Strösocker
2 msk
Pressad citronsaft
1 msk
Strimlad syltad ingefära
2 msk
Mjuk pepparkaka
8 skivor
Kvibille® Ädel Calvados
140 g