Rostad blomkål med biff

Rostad blomkål med biff

60+ min Huvudrätt
När blomkålen rostas blir den lite sötare och smakar mer. Saftig biff och bearnaisesås passar perfekt till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-blomkal/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Ansa blomkålen och lägg i en ugnssäker form. Gnid in smöret i blomkålen, salta och peppra.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 1½ tim. Ös blomkålen med smöret ett par gånger. Strö över persiljan.
  • Salta och peppra biffen. Bryn den i smör runt om.
  • Lägg den i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen ca 30 min, tills köttet har en innertemperatur på ca 60° och är rosa.
  • Ringla oljan över salladen, salta och peppra.
  • Skär biffen i skivor och servera med bearnaisesås, rostad blomkål och grönsallad.
Klart!
Energi:

570 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Blomkålshuvud, ca 700 g
1
100 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad bladpersilja
½ dl
Ryggbiff
2 skivor
Salt och peppar
1½ msk
Bearnaisesås
2 dl
Olivolja
1½ msk
Blandad grönsallad
70 g
Salt och peppar