Rödbetscarpaccio

Rödbetscarpaccio

1 tim Förrätt
Recept på en underbar carpaccio på rödbeta. Den är dekorativ och god att bjuda på som förrätt eller som tillbehör på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetscarpaccio/

Gör så här

  • Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 45-50 min.
  • Rosta pumpakärnorna i en torr, het panna tills de får färg. Riv osten och blanda med kvarg.
  • Spola rödbetorna under kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i tunna skivor och lägg dem på tallrikar.
  • Ringla över smör-&rapsolja. Strö över salt, pumpakärnor och rucola. Lägg på oströran.
Klart!
Energi:

265 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Stora rödbetor
500 g
Pumpakärnor
½ dl
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Rucola
2 dl
Ädelostströra:
Kvibille® Ädel Glögg
70 g
1 dl