Risgrynspannacotta med saffran och glöggkokta päron

Risgrynspannacotta med saffran och glöggkokta päron

60+ min Efterrätt
Gyllene och len pannacotta med juliga päron att servera till. Bjud på en annorlunda juldessert!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/risgrynspannacotta-med-saffran-och-gloggkokta-paron/

Gör så här

  • Blanda kall risgrynsgröt, florsocker, saffran och yoghurt.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner dem i gröten.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Lyft upp gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen.
  • Rör ner 2 msk av gröten i gelatinet. Tillsätt resten av gröten lite i taget.
  • Häll gröten i vattensköljda portionsformar och låt stå i kyl ca 3 tim.
  • Skala och kärna ur päronen. Skär dem i bitar.
  • Koka päronbitarna med glögg, socker och citronsaft så länge att de är mjuka men ändå har en liten kärna kvar. Låt päronen svalna i lagen.
  • Servera risgrynspannacottan med päronen och lite av lagen. Garnera med mandelspån.
Klart!

Ingredienser

Risgrynsgröt
500 g
Florsocker
3 msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
2 dl
Vaniljstång
1
Gelatinblad
4
Glöggkokta päron:
Fasta päron
2
Vit glögg
4 dl
Strösocker
1 dl
Citron
saft av 1
Garnering:
Rostade mandelspån
2 msk