Rabarberkompott
Betyg (33 st)

Mitt betyg:

Rabarberkompott

De runda, varma kryddorna ihop med den lite syrliga, sträva rabarbern är en smaksensation. Speciellt ihop med vaniljsås.

Antal portioner

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 12 tsk riven färsk ingefära
  • 1 12 tsk kardemumma
  • 2 12 dl strösocker

Till servering:

  • 2 12 dl Kelda® vaniljsås

Gör så här:

Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm långa bitar. Lägg i en vid kastrull, ej aluminium. Tillsätt ingefära, kardemumma och socker. Koka ihop på svag värme ca 10 min.

Tips:

Lägg i halverade jordgubbar i den nykokta kompotten.

Källa:

Köp hem ingredienserna direkt

Du som bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg eller Lund kan nu få ingredienserna i receptet levererade direkt till dörren.

Vi erbjuder tillsammans med MatHem hemleverans av allt du behöver för att laga våra recept. För att ta del av tjänsten behöver MatHem dina kontakt- och leveransuppgifter och att du blir medlem på MatHem.se.

Så här funkar det

  1. Klicka på knappen Köp ingredienser. MatHem.se öppnas som en ny flik i din webbläsare.
  2. Se över din order och lägg i varukorgen, gå sedan tillbaka till fliken med arla.se om du vill köpa varor till fler recept.
  3. Komplettera din order på MatHem.se med annat du behöver, t ex frukostprodukter 
  4. Logga in på MatHem.se eller registrera nytt medlemskap 
  5. Välj när du vill ha leverans och slutför köpet

Om du är en av de 100 första som beställer via ett recept på arla.se bjuder vi på Arla Kökets kokbok Vinter. Du får också 150 kr rabatt på hela ditt köp från MatHem.

Beställ hem ingredienserna till ytterdörren via Mathem

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 12 tsk riven färsk ingefära
  • 1 12 tsk kardemumma
  • 2 12 dl strösocker
  • 2 12 dl Kelda® vaniljsås

Kan jag beställa?

  • Du behöver bli medlem på MatHem
  • Fraktkostnad tillkommer
  • Betala mot faktura via Klarna eller med kort