Pulled pork i tryckkokare

Pulled pork i tryckkokare

60+ min Huvudrätt
Att göra pulled pork i tryckkokare halverar tillagningstiden. Servera köttet som en gryta med ris eller potatis, eller med en fräsch sallad och andra goda tillbehör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pulled-pork-i-tryckkokare/

Gör så här

  • Lägg köttet i tryckkokaren.
  • Rör ihop kryddorna med salt och socker.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin. Blanda alla ingredienser utom lime och lägg på och runt köttet.
  • Följ tryckkokarens instruktioner och koka kraftigt i 2 tim.
  • Ta upp köttet och dra isär det med en gaffel.
  • Mixa ev buljongen i grytan med stavmixer, lägg köttet i såsen, blanda och smaka av med lime, salt och peppar.
  • Servera antingen med bröd, coleslaw, sallad och tomater eller som en klassisk gryta med pressad potatis.
Klart!

Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda ketchupen med alla kryddor och gnid in köttet med det. Strö över löken. Häll ½ dl vatten i for-men. Täck med lock eller aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Dra isär köttet med en gaffel och blanda med såsen. Skala och skär löken i ringar. Lägg kött på bröden och servera med och övriga tillbehör.

Energi:

365 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Fläskkarré
1 kg
Malen malen koriander
2 tsk
Starkt paprikapulver
1 msk
Malen spiskummin
1 msk
Svartpeppar
2 krm
Salt
1 msk
Rårörsocker
1 msk
Stora gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Färsk chili
½
Ljus öl
33 cl
Lime
pressad saft av 1