Potatis- och lökpaj med löjrom

Potatis- och lökpaj med löjrom

1 tim Buffé Huvudrätt Förrätt
Härligt mustig och rustik rätt som gör sig bra som förrätt eller vickning. Passar även utmärkt på kräftskivan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatis--och-lokpaj-med-lojrom/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200º.
  • Skär potatisen i skivor. Skala, dela och skär löken i skivor.
  • Stek löken i hälften av smöret tills den fått färg. Häll på ölen och låt den koka in.
  • Blanda grädde, ägg och ost. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär filodegen i 12 eller 16 bitar så att de passar i 4 portionsformar.
  • Smält resten av smöret. Pensla filodegsarken och lägg dem i 4 portionsformar, 3 eller 4 lager i varje form.
  • Fördela lök och potatis i formarna och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Servera med löjrom och citron. Garnera ev med dill.
Klart!
Energi:

405 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Kokt potatis
250 g
Gul lök
1
30 g
Mörk öl
1 dl
1 dl
Ägg
1
75 g
Salt och peppar
Filodeg
2 ark
Löjrom
100 g
Citron i klyftor
1