Kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås

Kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås

En maffig kladdkaka med fluffiga, salta popcorn, knapriga nötter och söt kolasås som topping. Servera gärna med vispad grädde.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (112 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås

En maffig kladdkaka med fluffiga, salta popcorn, knapriga nötter och söt kolasås som topping. Servera gärna med vispad grädde.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Kladdkaka

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 6 dl poppade popcorn
  • 1 dl cashewnötter

Kolasås

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Tillsätt socker och ägg. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner det i smöret. Rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över popcorn. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Gör under tiden kolasåsen. Blanda sirap, grädde och socker i en kastrull, låt koka under omrörning ca 5 min. Rör ner vaniljsockret. Häll kolasåsen över kakan och strö över nötterna. Servera med vispad grädde.

Tips:

Emilia Eleonora Carlsson från Osby har gjort receptet och är en av finalisterna i Kladdkakeracet 2013.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 12 g
Skriv ut