Chutney med plommon och valnöt

Chutney med plommon och valnöt

Vacker chutney på plommon med smak och krisp av rostade valnötter. Plommonchutney är gott till ostbrickan eller som tillbehör till söndagssteken.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (8 st)

Mitt betyg:

Chutney med plommon och valnöt

Vacker chutney på plommon med smak och krisp av rostade valnötter. Plommonchutney är gott till ostbrickan eller som tillbehör till söndagssteken.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 500 g plommon, gärna Victoria el Opal
  • ½ dl vatten
  • ½ vaniljstång
  • 200 g syltsocker
  • 1½ dl valnötter

Gör så här:

Dela och kärna ur plommonen, skär i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, tillsätt vatten och vaniljstång. Koka plommonen mjuka, ca 10 min. Tillsätt socker och koka ca 5 min. Rosta valnötterna i en torr, varm stekpanna. Vänd ner dem i chutneyn. Häll chutneyn i rengjorda syltburkar, sätt på locket direkt och förvara i kyl.

Källa:

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1436 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 257 g
  • Fett: 38 g
Skriv ut