Pepparsås

Pepparsås

En krämigt pepprig pepparsås passar till alla sorters kött och fågel. Har du ingen mortel kan du lägga pepparkornen under en skärbräda och trycka till eller hacka kornen med en vass kniv.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/pepparsas/

Gör så här

Pepparsås:
  • Mortla pepparn grovt. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt pepparn och fräs ytterligare ca 1 min.
  • Tillsätt vinet och buljongen, koka ner tills hälften finns kvar. Häll på den syrad grädden och koka ihop till önskad konsistens, ca 3 min. Smaka av med salt.
Klart!

Koka upp pepparkornen i kallet vatten, häll av och återupprepa 3 gånger för en fin mild svartpepparsmak.

Syrad grädde i pepparsås ger ett större djup i pepparsmaken och man kan minska på saltmängden. Ger en fin konsistens.

Energi:

215 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Pepparsås:
Svartpepparkorn
1 msk
Gul lök
1
2 msk
Vitt vin
1 dl
Köttbuljong
2 dl
2 dl
Salt
1 tsk