Pasta med saffran och räkor

Pasta med saffran och räkor

20 min Huvudrätt
En lättlagad men samtidigt lyxig pasta med både saffran och räkor. Saffranssmaken kommer fram extra bra om den får ligga i vätska en stund innan den används. Kom ihåg att pastan blir allra godast om den kokas al dente, och blanda ner pastan i såsen innan den ska avnjutas!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-med-saffran-och-rakor/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Blanda saffran med vitt vin i ett litet glas. Låt stå.
  • Skala och finhacka vitlöken. Skiva chilin tunt.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en kastrull. Fräs vitlök och chili i 2-3 min. Tillsätt saffransvinet och fräs 1 min.
  • Halvera tomaterna och ha i stekpannan. Rör ner grädde och sjud ca 5 min.
  • Tillsätt räkor och skal från en citron. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och citronjuice. Vänd ner väl avrunnen pasta i såsen. Toppa med finhackad dill.
Klart!
Energi:

555 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Pasta
360 g
Saffran
1 kuvert
Vitt vin
2 msk
Vitlöksklyftor
2
Färsk chili
1 tsk
2 msk
Körsbärstomater
250 g
3 dl
Skalade räkor
250 g
Citron
1
Färsk dill
1 knippe
Salt och svartpeppar