Påskpaj

Påskpaj

Vår påskpaj har broccoli, rökt skinka och smakrik riven ost i fyllningen. Påskpajen är jättegod tillsamman med en enkel, fräsch sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paskpaj/

Gör så här

  • Hackan samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl minst 30 min.
  • Dela broccolin i buketter och bitar. Skär skinkan i små tärningar och fräs dem i smör i en panna. Strö över mjölet och tillsätt grädde och fond. Rör om och låt koka 3-5 min.
  • Sätt ugnen på 225º. Kavla ut ⅔ av pajdegen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och nagga bottnen.
  • Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut den i remsor. Strö resten av osten i botten på pajskalet. Fördela broccolin på osten och häll över såsen.
  • Lägg remsorna i ett mönster på pajen och pensla med uppvispat ägg. Baka i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.
Klart!
Energi:

655 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Pajdeg:
Vetemjöl
5 dl
200 g
Kallt vatten
1¼ dl
Fyllning:
Färsk broccoli
500 g
Rökt skinka
150 g
2 msk
Vetemjöl
1½ msk
2½ dl
Kycklingfond
1 msk
Äggulor
2
1½ dl
Uppvispat ägg till pensling
1