Päronkompott med rostade mandlar

Päronkompott med rostade mandlar

30 min
Päronkompott är ljuvligt gott till ostbrickan. Man steker päronen långsamt till en gyllene kompott som får karaktär av saltrostade mandlar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paronkompott-med-rostade-mandlar/

Gör så här

  • Skär päronen i bitar.
  • Smält honung och smör i en stekpanna tills det blir gyllene. Tillsätt päron och rosmarin. Stek på svag värme till en kompott.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rosta mandlarna i olivolja i ugnen ca 15 min. Strö över salt och låt svalna.
  • Servera till Kvibille® cheddar 18 mån eller annan långlagrad hårdost.
Klart!
Energi:

210 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Päron fast sort
2
Honung
3 msk
1 msk
Hackad färsk rosmarin
1 tsk
Skållad, skalad mandel
¾ dl
Olivolja
1 msk
Flingsalt