Pannacotta på yoghurt

Pannacotta på yoghurt

60+ min Efterrätt
Pannacotta blir fräsch och jättegod med matyoghurt. Mellangrädde gör den ännu lättare och den smakar extra bra med färska frukter till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pannacotta-pa-yoghurt/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min.
  • Koka upp grädde och honung i en kastrull. Ta det från värmen.
  • Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Rör ner matyoghurten och sedan vaniljsockret.
  • Häll smeten i 4 vattensköljda portionsformar. Låt dem stelna i kylen minst 3 timmar.
  • Stjälp upp eller servera direkt ur formarna, gärna med finskuren frukt till.
Klart!

Ingredienser

Gelatinblad
2
2½ dl
Honung
½ dl
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk