Paj med primörer och rostade pinjenötter

Paj med primörer och rostade pinjenötter

45 min Buffé Huvudrätt
Underbar paj med färska primörer och potatis i vårens glada färger. Övriga året får vi köpa morötter, purjolök och färska örter från butiken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det ca 10 min.
  • Strimla purjolöken och fräs den och vitlök i smör i en stekpanna. Skär morötter och potatis i skivor.
  • Blanda alla ingredienser till fyllningen men spara 1/3 av osten. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
  • Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!
Energi:

460 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Fyllning:
Purjolök
½
Finhackade vitlöksklyftor
2
Kokta morötter
4
Kokta potatisar
6
Rostade pinjenötter
1 dl
Hackade färska blandade örter
1 dl
2 dl
Äggstanning:
Ägg
3
3 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm