Grönkålspaj med julskinka

Grönkålspaj med julskinka

1 tim Huvudrätt
Ta tillvara på resten av julskinkan och grönkålen och gör en riktigt god paj som är både saftig och smakrik av ost och senap. Välj själv vilken form som passar tillfället.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paj-med-julskinka/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl 30 min.
  • Värm ugnen till 200º. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175º.
  • Fräs grönkålen i 1 msk smör 1-2 min. Tillsätt grädde, smulad ost, senap och smulad buljong. Sjud 2-3 min. Låt svalna. Vispa ner äggen.
  • Skär skinkan i mindre bitar och klyfta rödbetorna. Fräs skinka och rödbetor i smör 2-3 min.
  • Häll grönkålen i pajformen. Toppa med rödbetor och skinka. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min.
Klart!

Gör små portionspajer men sänk då tillagningstiden till ca 25 min.

Energi:

528 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Pajskal:
75 g
Vetemjöl med fullkorn
2½ dl
¾ dl
Fyllning:
Färsk grönkål
100 g
2 msk
Syrad grädde 30%
3 dl
75 g
Grovkornig senap
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Ägg
3
Rest av julskinka
150 g
Kokt rödbetor
250 g