Pain au chocolat

Pain au chocolat

30 min Frukost
Gör enkelt egna pain au chocolat. Trots att de är hur enkla som helst att göra, både ser de ut och smakar som att de är från stans bästa konditori.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pain-au-chocolat/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Hacka chokladen fint och rör ihop med smör och nötkräm.
  • Rulla ut degen. Sporra eller skär ut 12 jämnstora rutor.
  • Fördela chokladblandningen i en rand en bit in från kanten av degbitarna. Pensla kanterna med uppvispat ägg och rulla ihop.
  • Lägg dem med skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
  • Baka i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna lite.
  • Pudra ev över florsocker vid servering.
Klart!
Energi:

175 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Mörk choklad, 70%
100 g
25 g
Nötkräm, t ex Nutella
½ dl
Kyld smördeg
1
Mandelspån
½ dl
Ev florsocker
Till pensling:
Ägg
1