Oxfilé med kantarellsmör

Oxfilé med kantarellsmör

60+ min Huvudrätt
Perfekt stekt eller grillad oxfilé serverad med kantarellsmör som ger ljuvlig smak av svamp och doft av skog.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/oxfile-med-kantarellsmor/

Gör så här

  • Stek svampen i 1 msk av smöret i en stekpanna tills all vätska kokat in.
  • Tillsätt rosmarin och fräs ytterligare ca 2 min. Låt kallna.
  • Kör svampen i en matberedare med övriga ingredienser.
  • Lägg det mixade smöret på plastfolie och rulla ihop till en rulle. Låt ligga i kyl att stelna minst 1 tim.
  • Skär köttet i 4 tjocka skivor.
  • Grilla köttet eller stek det i smör i en stekpanna ca 3 min per sida.
  • Servera köttet med kantarellsmör, sallad och bakad potatis fylld med riven Kvibille cheddar.
Klart!

Ingredienser

Kantarellsmör:
Kantareller
2 dl
125 g
Torkad rosmarin
½ msk
Citronsaft
1 msk
Salt
2 krm
Vitpeppar
1 krm