Ostkyckling i örtagården

Ostkyckling i örtagården

45 min Huvudrätt
Med grönsaker, färska örter och ädelost gör du enkelt en festlig kycklingrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostkyckling-i-ortagarden/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Kärna ur och strimla paprikorna. Skär salladslöken i bitar och fänkålen i tunna skivor.
  • Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  • Blanda grädde, fond, vitlök, grovhackade örter och häll över grönsakerna.
  • Dela ev kycklingfiléerna på längden och lägg på grönsakerna. Pensla med smör och salta och peppra.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut och smula osten över kycklingen. Stek ytterligare ca 10 min.
  • Garnera gärna med färska örtkryddor.
  • Servera gärna med kokt delikatesspotatis
Klart!

Kycklingfilén kan bytas ut mot kycklinglår, ta då dubbelt så många.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Paprikor
2
Salladslök
1 knippe
Fänkål
1
2½ dl
Kycklingfond
1 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Färska örter t ex timjan, basilika
½ dl
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
140 g