Örtgratinerade grönsaker

Örtgratinerade grönsaker

Vegetarisk rätt som gottat till sig i ugnen. Servera gärna grönsakerna med en fräsch och god vitlök- och basilikadressing på färskost.
Betyg (6 st)

Mitt betyg:

Örtgratinerade grönsaker

Vegetarisk rätt som gottat till sig i ugnen. Servera gärna grönsakerna med en fräsch och god vitlök- och basilikadressing på färskost.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop dem från sidorna så de öppnar sig. Dela endiver och broccoli på längden. Lägg allt på en plåt. Blanda smör-&rapsolja, vitlök och basilika och fördela över potatis och grönsaker. Strö över flingsalt. Gratinera i övre delen av ugnen 10–15 min. Spola bönorna i kallt vatten och häll på plåten. Rör samman färskost och pesto, servera grönsakerna med färskosten.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 31 g
Skriv ut