Nyttiga muffins

Nyttiga muffins

25 min Mellanmål Frukost
Nyttiga muffins som är matiga och saftiga med knapriga frön. Jättegott till helgfrukost, mellanmål och smart att ta med på utflykt eller efter träning.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nyttiga-frukostmuffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt kvarg, smör-&rapsolja, mjölk och ägg. Rör ihop till en jämn smet.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar. Strö ev över lite extra pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 13–15 min. Låt svalna.
Klart!

Blanda de torra ingredienserna i en bunke på kvällen. Fyll på med resten av ingredienserna och grädda på morgonen.

Energi:

185 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Fiberhavregryn
3 dl
Siktat dinkelmjöl
3 dl
Pumpakärnor
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
250 g
½ dl
1 dl
Ägg
2