Nötfrästa räkor på spenatbädd

Nötfrästa räkor på spenatbädd

40 min Förrätt
Sugen på något riktigt fredagsgott? Fräs skaldjur, nötter och spenat och smaksätt med chili, lök och vitlök. Servera med citronklyftor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala räkorna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Smält hälften av smöret i en traktörpanna. Lägg i löken när smöret är ljusgult. Låt fräsa ca 2 min.
  • Låt spenaten fräsa med löken tills all vätska kokat in. Salta och peppra. Fördela spenaten på tallrikar.
  • Låt det resterande smöret smälta ner i en kastrull.
  • Lägg i räkor, chili och nötter och låt fräsa hastigt under omrörning tills allt är genomvarmt.
  • Fördela räkorna på spenatbädden. Servera med klyftor av citron.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Räkor med skal
500 g
Färsk röd chili
½
Hasselnötter
50 g
Liten gul lök à 75 g
1
Vitlöksklyfta
1
Färsk spenat
500 g
2 msk
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm