Mjölkchokladtårta med varma hallon

Mjölkchokladtårta med varma hallon

60+ min Efterrätt
Perfekta festtårtan att förbereda och ha i frysen. Bara att ta fram en stund före servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjolkchokladtarta-med-varma-hallon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal.
  • Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
  • Vispa grädden.
  • Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen.
  • Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten.
  • Vänd ner resten av grädden. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim.
  • Hit kan man förbereda.
  • Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering.
  • Garnera tårtan med hallon och choklad.
  • Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan.
Klart!

Ingredienser

Mandelmassa
400 g
Ägg
1
Äggvitor
3
Kakao
4 msk
Apelsin
rivet skal av 1
Fyllning:
5 dl
Mjölkchoklad
300 g
Äggulor
3
Garnering:
Hallon
Hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås:
Hallon
600 g
Florsocker
2 msk