Maltknäckebröd

Maltknäckebröd

1 tim Buffé Mellanmål Frukost
Knaprigt knäckebröd kryddat med maltsirap och anis. Det är inte svårt att göra eget knäckebröd och det är makalöst gott med smör eller med en skiva ost på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/maltknackebrod/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, sirap, olja, salt och anis. Arbeta in rågmjöl och det mesta av vetemjölet.
  • Täck bunken med plastfolie och låt stå i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela degen i 6 lika stora bitar, forma till runda bullar, platta ut dem strö över lite grovt rågmjöl. Kavla ut till runda kakor, 2-3 mm tjocka.
  • Lägg dem på lätt mjölad plåt eller plåt med bakplåtspapper, nagga med en gaffel eller kavla med kruskavel och grädda i mitten av ugnen 7-10 min.
  • Låt bröden svalna på galler utan bakduk.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Jäst
25 g
3 dl
Maltsirap eller mörk sirap
1 msk
Rapsolja
1 msk
Salt
1 tsk
Stötta anisfrön
2 tsk
Grovt rågmjöl
2 dl
Vetemjöl
5 dl