Majonnäs

Majonnäs

15 min
Gör din egen majonnäs - enklare än du tror och godare än du anar. Tänk på att alla ingredienserna i majonnäsen behöver ha samma temperatur annars skär den sig lätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/majonnas/

Gör så här

  • Blanda äggulor och senap i en skål.
  • Tillsätt oljan under kraftig vispning i en fin stråle.
  • Vispa tills majonnäsen är tjock.
  • Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Klart!

Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.

Ingredienser

Rapsolja
2½ dl
Äggulor, rumsvarma
3
Dijonsenap
2 tsk
Pressad citronsaft
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm