Lyxig lakritskola

Lyxig lakritskola

Lakritskola är en smörkola med fin lakritssmak. Skär lakritskolan när den svalnat och strö gärna lite flingsalt på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lyxig-lakritskola/

Gör så här

  • Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i 3–5 min till gyllenbrun färg.
  • Tillsätt lakritspulver, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller är 124°, ca 20 min.
  • Häll i en form med bakplåtspapper, ca 20x25 cm. Låt svalna ca 15 min, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.
  • Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Klart!
Energi:

45 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 3 g
Video
Så lyckas du med kolan

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

100 g
Strösocker
2½ dl
Lakritspulver
1½ msk
3 dl
Farinsocker
1 dl
Glykos
½ dl
Vaniljsocker
½ tsk
Flingsalt
1 tsk